În lupta împotriva kilogramelor în plus, oamenii caută constant soluții eficiente și sigure pentru a scăpa de greutatea nedorită. În ultimii ani, balonul de slăbire Allurion a câștigat popularitate în rândul celor care doresc să piardă în greutate, fără a recurge la intervenții chirurgicale majore sau diete restrictive. Dar cât de eficient este acest balon și ce spun studiile științifice despre rezultatele sale?

Ce este balonul de slăbire Allurion?

Balonul de slăbire Allurion este un dispozitiv medical inovator, conceput pentru a ajuta persoanele cu obezitate sau supraponderale să slăbească în mod sigur și eficient. Acesta constă într-un balon de poliuretan gonflabil, atașat la un cateter subțire, care este înghițit de pacient sub ghidaj medical. Odată ajuns în stomac, balonul este umplut cu un lichid, ocupând un spațiu considerabil.

Rolul balonului în slăbire constă în reducerea capacității stomacului, ceea ce duce la o senzație precoce de sațietate atunci când pacientul consumă cantități mici de alimente. În plus, balonul rămâne în stomac timp de aproximativ 16 saptamani, perioadă în care pacientul primește și suportul nutrițional necesar pentru a adopta un stil de viață sănătos.

Ce spun studiile științifice despre eficacitatea balonului Allurion?

Mulți oameni sunt interesați să afle dacă balonul de slăbire Allurion funcționează cu adevărat și dacă rezultatele obținute sunt susținute de cercetări științifice. Ei bine, mai multe studii au fost efectuate pentru a evalua eficacitatea acestui tratament, și rezultatele sunt promițătoare.

Un studiu publicat în jurnalul “Obesity Surgery” în 2020 a analizat rezultatele balonului de slăbire Allurion la 509 pacienți cu obezitate sau supraponderali. Rezultatele au arătat o scădere semnificativă a greutății corporale la toți participanții. Mai exact, pacienții au pierdut, în medie, între 12% și 15% din greutatea corporală totală în timpul utilizării balonului Allurion.

Un alt studiu, publicat în “Frontiers in Endocrinology” în 2021, a comparat eficacitatea balonului Allurion cu cea a dietei și exercițiilor fizice. Rezultatele au arătat că balonul a dus la o scădere în greutate semnificativă, iar această pierdere în kilograme a fost mai mare decât în cazul intervențiilor bazate doar pe dietă și exerciții fizice.

Cere acum mai multe detalii despre balonul gastric Allurion!

De asemenea, s-a observat că balonul de slăbire Allurion aduce și beneficii în ceea ce privește comorbiditățile asociate obezității, cum ar fi diabetul de tip 2 sau hipertensiunea arterială. După eliminarea balonului, pacienții au menținut, în general, o parte semnificativă din greutatea pierdută, ceea ce arată că acest tratament poate constitui o soluție pe termen mediu spre lung, pentru persoanele cu probleme de greutate.

În concluzie, studiile științifice susțin eficacitatea balonului de slăbire Allurion ca o metodă non-invazivă și sigură pentru pierderea în greutate. Aceasta oferă o opțiune promițătoare pentru cei care doresc să slăbească fără a apela la intervenții chirurgicale sau diete drastice. Cu toate acestea, este important să reținem că eficacitatea balonului poate varia de la persoană la persoană, iar succesul pe termen lung depinde și de adoptarea unui stil de viață sănătos și echilibrat.

Cum funcționează un balon gastric de înghițit de la Allurion?

  • Capsula este înghițită sub atenta observație a unui medic.
  • Odată ajunsă în stomac, capsula se desface și rezultă balonul ce va fi umplut cu 550 ml de lichid (acest proces se întâmplă printr-un cateter care rămâne atașat de capsulă în acest moment, și care va fi detașat ulterior, după ce medicul se asigură că balonul este plasat corespunzător)
  • Balonul rămâne în stomac aproximativ 16 saptamani, timp în care vei fi într-un proces continuu de slăbire
  • La sfârșitul celor aproximativ 16 săptămâni, o parte din învelișul balonului se topește, lichidul se golește, iar membrana balonului este eliminată natural, prin scaun.
  • Pe tot parcursul programului vei avea parte de consultații din partea echipei medicale si vei fi ghidat de către un nutritionist cu scopul de a te ajuta sa faci schimbări radicale și definitive în stilul de alimentatie

Peste 120.000 de oameni au ales folosirea unui balon gastric Allurion!

By