Scaune de bar de la Mobilato.ro

Scaunele de bar sunt piese esențiale în amenajarea unui restaurant, cafenea sau bar. Ele nu doar că adaugă un element de design rafinat, dar contribuie și la confortul și funcționalitatea spațiului.

În acest articol, vom explora cum să alegi și să folosești scaunele de bar pentru a crea un ambient atrăgător și eficient.

1. Alegerea stilului potrivit

Analizează tema localului

Înainte de a alege scaunele de bar, este esențial să definești stilul și tema localului tău. Stilul scaunelor de bar trebuie să se armonizeze cu decorul general al spațiului pentru a crea un aspect coerent și atrăgător.

 • Stil Modern: Optează pentru scaune cu linii curate, materiale contemporane (cum ar fi metalul și plasticul) și culori neutre sau vibrante.
 • Stil Industrial: Scaunele de bar cu structuri metalice robuste și detalii de lemn pot completa un decor industrial.
 • Stil Rustic: Scaunele din lemn masiv, cu finisaje naturale și detalii vintage, se potrivesc de minune într-un decor rustic.
 • Stil Clasic: Scaunele de bar elegante, cu tapițerie din piele și detalii ornamentale, sunt ideale pentru un ambient clasic și sofisticat.

Confortul este cheia

Indiferent de stil, confortul trebuie să fie prioritar. Scaunele de bar ar trebui să aibă șezuturi confortabile, suport pentru spate și, ideal, suport pentru picioare. Clienții se vor simți mai bine și vor petrece mai mult timp în localul tău dacă se simt confortabil.

2. Selectarea materialelor durabile

Materiale rezistente

Scaunele de bar sunt utilizate frecvent și trebuie să fie durabile. Alegerea materialelor potrivite este crucială pentru longevitatea și aspectul lor.

 • Lemn: Oferă un aspect clasic și poate fi foarte durabil dacă este tratat corespunzător.
 • Metal: Ideal pentru un stil modern sau industrial, metalul este robust și rezistent la uzură.
 • Plastic: Scaunele de bar din plastic sunt ușor de curățat și disponibile într-o gamă variată de culori.
 • Tapițerie: Tapițeria din piele sau material textil poate adăuga un plus de confort și stil, dar trebuie să fie ușor de întreținut.

Întreținerea ușoară

Materialele alese ar trebui să fie ușor de curățat și întreținut, având în vedere utilizarea intensivă dintr-un restaurant, cafenea sau bar. Scaunele de bar cu huse detașabile sau materiale rezistente la pete sunt o alegere excelentă.

3. Dispunerea corectă a scaunelor de bar

Înălțimea corectă

Scaunele de bar trebuie să fie potrivite pentru înălțimea mesei sau a tejghelei. În general, scaunele de bar au o înălțime de 75-85 cm, potrivite pentru tejghele de aproximativ 110 cm înălțime. Asigură-te că există suficient spațiu pentru picioare între scaun și tejghea.

Spațierea corectă

Pentru a asigura confortul și accesibilitatea, este important să lași suficient spațiu între scaunele de bar. În mod ideal, ar trebui să existe aproximativ 60-75 cm între centrul fiecărui scaun pentru a permite clienților să se așeze și să se ridice ușor.

Mobilitatea și flexibilitatea

Scaunele de bar cu rotile sau pivotante sunt ideale pentru spațiile unde flexibilitatea este importantă. Acestea permit clienților să se miște ușor și să interacționeze cu alții fără a-și schimba poziția.

4. Personalizarea și elementele de design

Adăugarea de perne și tapițerie

Pentru un plus de confort și stil, poți adăuga perne decorative sau tapițerie pe scaunele de bar. Acestea pot fi personalizate pentru a se potrivi cu paleta de culori a localului și pot adăuga un element de lux.

Jocul cu culorile

Culorile scaunelor de bar pot influența atmosfera generală a localului. Culorile vibrante pot crea un ambient energic și prietenos, în timp ce nuanțele neutre adaugă o notă de eleganță și rafinament.

Iluminarea corectă

Iluminarea este crucială pentru a evidenția scaunele de bar și a crea o atmosferă plăcută. Spoturile de lumină sau lămpile suspendate deasupra tejghelei pot adăuga un efect dramatic și pot pune în valoare designul scaunelor.

5. Considerații de securitate

Stabilitatea

Asigură-te că scaunele de bar sunt stabile și robuste pentru a preveni accidentele. Picioarele scaunelor ar trebui să aibă baze largi și stabile, iar materialele trebuie să fie de calitate pentru a suporta greutatea utilizatorilor.

Ergonomia

Alegerea scaunelor de bar ergonomice poate preveni disconfortul și posibilele probleme de sănătate. Scaunele cu suport lombar și șezuturi ajustabile sunt opțiuni excelente pentru a asigura confortul clienților pe termen lung.

Amenajarea restaurantului, cafenelei sau barului cu scaune de bar corect alese și integrate în design-ul general poate transforma complet spațiul, făcându-l mai atrăgător și funcțional. De la alegerea stilului și materialelor, la dispunerea corectă și personalizarea scaunelor, fiecare detaliu contează.

Investește în scaune de bar de calitate, stabile și confortabile pentru a crea un ambient plăcut în care clienții vor dori să revină.

Scaune de bar elegante de la Mobilato la preturi reduse cu pana la 30%

Tipuri de scaune de bar disponibile pe MOBILATO.ro

Pe MOBILATO.ro, vei găsi o selecție variată de scaune de bar, fiecare potrivit pentru diferite stiluri și nevoi. Mai jos sunt câteva dintre tipurile populare de scaune de bar disponibile și sfaturi pentru alegerea lor, mai ales că poți beneficia de prețuri reduse cu până la 30%.

1. Scaune de Bar Moderne

Descriere: Aceste scaune au un design contemporan, cu linii curate și materiale moderne precum metalul și plasticul.

 • Materiale: Metal, plastic, MDF.
 • Caracteristici: Design minimalist, culori vibrante sau neutre, ușor de curățat.
 • Ideal pentru: Localuri moderne, cafenele și baruri cu decor contemporan.

Sugestii de Alegere: Alege scaunele moderne dacă dorești să creezi un aspect fresh și stilizat. Reducerea de până la 30% îți permite să investești în modele de calitate superioară fără a depăși bugetul.

2. Scaune de Bar Rustice

Descriere: Scaunele de bar rustice sunt realizate din lemn masiv, cu finisaje naturale care adaugă un farmec autentic și căldură spațiului.

 • Materiale: Lemn masiv, lemn reciclat.
 • Caracteristici: Finisaje naturale, detalii vintage, robustețe.
 • Ideal pentru: Baruri și restaurante cu decor rustic sau country.

Sugestii de Alegere: Optați pentru scaunele rustice dacă doriți să adăugați o notă de autenticitate și confort. Reducerea de preț face aceste scaune mai accesibile, permițându-vă să adăugați un element distinctiv localului vostru.

3. Scaune de Bar Clasice

Descriere: Aceste scaune oferă un aspect elegant și sofisticat, cu tapițerie din piele și detalii ornamentale.

 • Materiale: Lemn masiv, piele, MDF.
 • Caracteristici: Detalii ornamentale, confort sporit, tapițerie de calitate.
 • Ideal pentru: Restaurante și baruri elegante, hoteluri de lux.

Sugestii de Alegere: Alegeți scaunele clasice pentru a crea o atmosferă rafinată și sofisticată. Profitați de reducerile disponibile pentru a oferi clienților o experiență de lux la un preț avantajos.

4. Scaune de Bar Industriale

Descriere: Scaunele industriale combină elemente metalice robuste cu lemn, creând un aspect urban și durabil.

 • Materiale: Metal, lemn, piele ecologică.
 • Caracteristici: Structuri metalice, design robust, combinații de materiale.
 • Ideal pentru: Baruri și restaurante cu decor industrial sau urban.

Sugestii de Alegere: Scaunele industriale sunt perfecte pentru a adăuga un aspect modern și funcțional. Reducerile de preț îți permit să achiziționezi scaune rezistente și stilate la un cost mai mic.

5. Scaune de Bar Pivotante

Descriere: Aceste scaune oferă mobilitate și confort sporit, fiind ideale pentru spațiile unde flexibilitatea este importantă.

 • Materiale: Metal, plastic, lemn.
 • Caracteristici: Rotire 360°, reglare pe înălțime, baze stabile.
 • Ideal pentru: Baruri animate, cafenele moderne, spații de socializare.

Sugestii de Alegere: Optați pentru scaunele pivotante dacă doriți să oferiți clienților mai multă libertate de mișcare. Reducerile de preț fac din aceste scaune o alegere atractivă și accesibilă.

6. Scaune de Bar cu Spătar Înalt

Descriere: Aceste scaune oferă suport suplimentar pentru spate, asigurând confort pe termen lung.

 • Materiale: Lemn, metal, plastic, piele ecologică.
 • Caracteristici: Spătar înalt, suport pentru picioare, design ergonomic.
 • Ideal pentru: Restaurante și baruri unde confortul pe termen lung este esențial.

Sugestii de Alegere: Alegeți scaunele cu spătar înalt pentru a oferi clienților confort maxim. Profitați de reducerile de preț pentru a adăuga valoare localului vostru fără a compromite calitatea.

7. Scaune de Bar fără Spătar

Descriere: Aceste scaune sunt compacte și versatile, ideale pentru spațiile mici sau pentru a crea un aspect minimalist.

 • Materiale: Metal, lemn, plastic.
 • Caracteristici: Design compact, ușor de mutat, aspect minimalist.
 • Ideal pentru: Cafenele mici, baruri de cocktail, zone de așteptare.

Sugestii de Alegere: Optați pentru scaunele fără spătar dacă aveți spațiu limitat și doriți să mențineți un aspect curat și deschis. Reducerile de preț fac aceste scaune o opțiune economică și practică.

MOBILATO.ro oferă o varietate impresionantă de scaune de bar, potrivite pentru orice stil și nevoie. Cu reduceri de până la 30%, acum este momentul perfect să investești în scaune de bar de calitate pentru restaurantul, cafeneaua sau barul tău. Alege stilul care se potrivește cel mai bine temei și design-ului localului tău, asigură-te că scaunele sunt confortabile și durabile, și profită de prețurile avantajoase pentru a crea un spațiu atractiv și funcțional.

Explorează colecția disponibilă pe MOBILATO.ro și transformă-ți localul într-un loc de neuitat pentru clienți!

By