Telefoanele mobile de astăzi nu mai sunt doar simple telefoane mobile. Telefoanele mobile de astăzi sunt smartphone-uri care sunt pline de cele mai recente și mai bune caracteristici tehnologice. Aceasta include adesea capacitatea de a se conecta la internet prin Wi-Fi și 3G. Partajarea internetului și utilizarea telefonului mobil ca modem sunt posibile în cele mai recente smartphone-uri de pe piață.

Din păcate, aceste tipuri de telefoane mobile nu sunt ieftine atunci când sunt noi. Chiar și smartphone-urile cu specificații mai scăzute de pe piață te pot costa în jur de 300 de lire sau chiar mai mult. Apple iPhone 4 cu Wi-Fi și 3G se vinde în jur de 500 de lire, deci nu se încadrează în bugetul tuturor. Cu toate acestea, pe măsură ce trece timpul, aceste smartphone-uri devin mai ieftine de cumpărat.Potrivit ivu.ro, site de anunţuri gratuite, de fapt, astăzi, aceste tipuri de smartphone-uri și telefoane mobile second-hand sunt mult mai ieftine de cumpărat.

Deci, cum poți cumpăra astăzi un telefon mobil second-hand ieftin? Mulți oameni cumpără telefoane mobile noi imediat ce sunt lansate, dar telefoanele mobile sunt actualizate rapid, astfel încât ultimul și cel mai inteligent telefon mobil de astăzi este în curând înlocuit cu o versiune mai bună. Atunci oamenii își upgradează telefoanele pentru noile versiuni și rămân cu întrebarea ce să facă cu modelul vechi și depășit. Un lucru pe care oamenii îl fac este să-și vândă telefonul mobil second-hand online. Un mod este de a folosi eBay, gigantul licitațiilor, unde poți lista pentru vânzare orice articol, cum ar fi un telefon mobil, pentru a găsi un cumpărător. Acest lucru s-a dovedit foarte popular printre vânzători și cumpărători care caută un telefon mobil sau un smartphone second-hand ieftin de cumpărat.

Unele dintre aceste telefoane mobile second-hand de vânzare includ Apple iPhone 3Gs și, desigur, iPhone 4 mai nou, BlackBerry, LG, HTC, Samsung, Motorola și Nokia. Acestea sunt vândute într-o stare folosită și intitulate “second-hand”. Au fost utilizate de proprietarii lor anteriori, dar acest lucru nu înseamnă că sunt într-o stare de funcționare proastă sau defectuoasă. De fapt, poți găsi un telefon mobil second-hand într-o stare excelentă de funcționare la un preț foarte ieftin în comparație cu ceea ce ai plăti dacă l-ai cumpăra din magazinul local.

Pe lângă prețurile mai mici atunci când cumperi telefoane mobile second-hand în acest fel, există și un beneficiu ecologic. De obicei, telefoanele mobile folosite sunt lăsate undeva într-un sertar și uitate pentru totdeauna. Apoi, acestea ajung să fie lăsate atât de mult timp încât sunt aruncate și ajung într-un depozit de deșeuri undeva în țară. Acest lucru poate avea un efect dăunător asupra mediului, așa că cumpărarea telefoanelor mobile second-hand online va contribui puțin la atenuarea acestei probleme. Dar pe lângă asta, oferă și cumpărătorului online mai multă alegere și varietate în ceea ce privește telefonul mobil de ales. Există mult mai multe telefoane mobile second-hand de vânzare decât cele noi.

Deci, poți vedea că merită să cumperi un telefon mobil second-hand în loc să cumperi unul nou. Poți obține un smartphone într-o stare fantastică de funcționare la un preț mult mai mic în comparație cu ceea ce ai plăti dacă l-ai cumpăra din magazinul local sau dintr-un punct de vânzare cu amănuntul. Și datorită modului în care sunt fabricate astăzi și cum îl tratezi, ar trebui să te țină cel puțin câțiva ani buni.

Cumpărarea unui telefon nou sau a unuia second-hand are atât avantaje, cât și dezavantaje. Iată câteva aspecte importante de luat în considerare:

Pro în cumpărarea unui telefon nou:

 1. Stare excelentă: Un telefon nou va fi într-o stare impecabilă, fără semne de uzură sau defecte ascunse.
 2. Garanție: Majoritatea telefoanelor noi vin cu o garanție extinsă, ceea ce oferă un sentiment de securitate în cazul în care apar probleme tehnice.
 3. Ultimele caracteristici: Telefoanele noi aduc cele mai recente caracteristici și inovații tehnologice, oferind o experiență actualizată și performanțe superioare.
 4. Suport software: Noile telefoane beneficiază de suport software pe termen lung, inclusiv actualizări de securitate și funcții noi.

Contra în cumpărarea unui telefon nou:

 1. Cost mai mare: Telefoanele noi au un preț mai ridicat în comparație cu cele second-hand, ceea ce poate să nu se încadreze în bugetul multor persoane.
 2. Depreciere rapidă: Valoarea unui telefon nou scade rapid odată ce este scos din cutie. Acesta poate fi un factor de luat în considerare dacă dorești să revinzi telefonul în viitor.
 3. Rigiditate în opțiuni: Când cumperi un telefon nou, vei fi limitat la modelele disponibile pe piață și vei fi nevoit să plătești prețul complet al telefonului.

Pro în cumpărarea unui telefon second-hand:

 1. Preț redus: Telefoanele second-hand sunt, în general, mult mai ieftine decât cele noi, permițându-ți să obții un telefon de înaltă calitate la un preț mai accesibil.
 2. Varietate și disponibilitate: Există o gamă largă de telefoane second-hand disponibile pe piață, ceea ce îți oferă opțiuni multiple pentru a alege modelul dorit.
 3. Potențială economie de bani: Dacă achiziționezi un telefon second-hand și te afli sub un buget restrâns, poți economisi bani pe care îi poți aloca altor nevoi sau dorințe.

Contra în cumpărarea unui telefon second-hand:

 1. Stare și performanță variabile: Telefoanele second-hand pot prezenta uzură sau defecte, iar performanța lor poate fi inferioară celei a unui telefon nou.
 2. Fără garanție extinsă: Majoritatea telefoanelor second-hand nu mai beneficiază de garanție, ceea ce înseamnă că vei fi responsabil pentru eventualele reparații sau defecțiuni.
 3. Vechime și suport software: Telefoanele mai vechi pot să nu beneficieze de suport software extins și actualizări, ceea ce poate limita funcționalitățile și securitatea dispozitivului.

Alegerea între un telefon nou și unul second-hand depinde în mare măsură de preferințele și nevoile tale, precum și de bugetul disponibil. Dacă dorești cele mai recente caracteristici și garanția unui produs nou, dar ești dispus să plătești un preț mai mare, un telefon nou poate fi o opțiune potrivită. Dacă, pe de altă parte, bugetul tău este limitat și poți accepta unele compromisuri în privința stării și performanței, un telefon second-hand poate fi o opțiune mai economică și accesibilă.

By